Castell de Rocamora

 

EntradaEdifici principalExterior

 

    EntornInterior

 

El castell de Rocamora està situat a la serra de Montferri ben a prop  del poble, antigament fou conegut com a castell de Puigtinyós. L’edifici va ser construït per tal de defensar la zona fronterera del riu Gaià, que fins al s. XII va ser l’última frontera entre el món cristià i els sarraïns.

 

L’any 1985 va ser declarat Bé cultural d’interès nacional.

Alguns documents daten aquest castell de l’any 1010, quan encara depenia del terme de Castellví de la Marca. L’any 1214, Guillema de Castellvell va cedir el castell al seu fill Guillem, bescompte de Bearn. A la mort d’aquest, la seva vídua donà el castell al monestir de Santes Creus.

L’any 1499, Joan Figuerola el va vendre a Guillem Bembell de Puigtinyós. Al segle XVI va passar per herència als Rocamora i des d’aleshores es coneix amb aquest nom.

Actualment  el castell es presenta com un mas senyorial tardà (segles XVII-XVIII) i conserva alguns vestigis del primigeni castell romànic.

Ha estat restaurat i actualment funciona com a restaurant especialitzat en calçotades. Més informació i reserves al seu Facebook @castellderocamora