Santuari MdD Montserrat

 

Porta principalAgullaMare de Déu de Montserrat.BaranesPart exterior

 

 

Horaris:

Us informem que el proper dilluns, 1 de novembre de 2021, el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat estarà OBERT al públic.  

I que el proper dimarts, 2 de novembre de 2021, el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat estarà TANCAT. 

Diculpeu les molèsties.

 

Dissabtes i diumenges

Dimarts, dimecres i dijous

10.30h a 13.30h.

 

Aquests darrers tres dies l’horari pot estar sotmès a modificacions, raó per la qual preguem que confirmeu l’obertura a través del correu electrònic o del telèfon:

Informació i reserves:

621 223 815

10.30 a 13.30 h.

15h a 17 h.

santuari@montferri.altanet.org

 

 

També es poden fer visites guiades amb reserva prèvia: vila closa, Església de St.Bartomeu, Santuari de Montferri i tastet de productes locals.

 Per a rebre informació sobre visites guiades feu clic aquí.

 

Història del Santuari de Montferri

Des de finals del segle XIX, els vilatans de Montferri i  pobles del voltant, tenien la tradició d’anar en peregrinació fins al Santuari de Montserrat  després de la verema, cap a mitjans del mes d’octubre a fi de donar gràcies a la Verge bruna per la collita de l’any.

Amb la idea d’apropar la Mare de Déu al territori, el jesuïta Daniel Vives, nascut a Montferri, es va plantejar la idea de construir un santuari en un dels turonets del poble que era de la seva família.

Vives era familiar llunyà de larquitecte Josep Maria Jujol, col·laborador  de Gaudí, i li va encarregar el disseny del santuari. El 15 de novembre de 1925 van posar-ne la primera pedra. En la construcció col·laborà de manera desinteressada tot el poble.

 

L'edifici

La planta té forma de vaixell orientat cap a Montserrat. Tota l’estructura està formada per arcs parabòlics (o catenaris pels modernistes) sense que hi intervingui cap paret. Es tracta d’una construcció molt atrevida amb molt poca base i amb molta altura. El cambril està pensat com a Montserrat, amb una escala a la dreta i a l’esquerra per pujar i baixar a venerar a la Moreneta. Les portes són de ferro forjat i les baranes, còpia idèntica d’unes baranes dissenyades pel mateix Jujol, també. Sobre les voltes exteriors hi trobem la imitació de les formes de les roques de les muntanyes de Montserrat.

Subscriure a